Tarta z kiwi – Pyszne ciasto i aromatyczne owoce to doskonałe połączenie na deser każdego dnia! Jest idealnym deserem o każdej porze roku. Jeśli nie masz pod ręką innych owoców kiwi jak najbardziej nadaje się do udekorowania tary.
To ulubiony deser dzieci z mojej rodziny, pochłaniają go w sekundę 🙂
Tarta z kiwi, kroki przygotowania:
Mąkę, zimne masło pokrojone w kostkę, cukier puder oraz jajko umieścić w misce lub na stolnicy i szybko zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części i schłodzić w zamrażarce przez ok. 30 minut.
Formę do tarty posmarować masłem (można też posypać mąką lub bułką tartą). Schłodzonym ciastem równomiernie wyłożyć formę do pieczenia. Następnie przy pomocy widelca lub wykałaczki wykonać w cieście niewielkie otworki. Piec w temperaturze 200ºC przez ok. 30 minut. Wyjąć i ostudzić.
W tym czasie przygotować budyń według przepisu na opakowaniu. Po wystudzeniu dodać masło i sok wyciśnięty z połowy limonki. Dokładnie wymieszać. Krem wyłożyć na wystudzoną tartę.
Tarty zazwyczaj na słodko, Quiche na słono. Świetne dania na szybki obiad i na duże spotkania rodzinne. Dodatki można dobierać według własnego uznania. Polecamy :).
Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".
Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.