Wielkanocne Mazurki        (2 / 8)



Mazurek nietradycyjny

Nie wiem czy to ciasto można jeszcze nazwać mazurkiem;). Ale robiłam co mogłam, żeby było smaczne… Lista składników wygląda intrygująco – to dlatego, że nie miałam gotowego przepisu, wszystko dodawane intuicyjnie. Chyba się udało, ponieważ istnieje duża obawa, że bezglutenowy i bezcukrowy mazurek nie dotrwa do Świąt:).

Składniki

Ciasto

  • 5 daktyli
  • 2 łyżki siemienia lnianego
  • 2 łyżki skrobi kukurydzianej
  • 3 łyżki mąki ryżowej
  • 2 łyżki mąki jaglanej
  • 10 łyżek mąki gryczanej
  • 2 łyżki mielonych migdałów
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
  • 2 łyżki miodu gryczanego
  • 2 łyżki oliwy
  • 1,5 szklanki mleka sojowego

Masy, kremy, dekoracje

  • 2 łyżki ziaren quinoa
  • 2 łyżki miodu naturalnego
  • 1 łyżka perełek tapioki
  • 1/2 łyżki stewii
  • 8-10 łyżek powidła śliwkowego
  • 1 łyżka mielonych migdałów
  • 2 kiwi
  • 1 plaster świeżego ananasa

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×