Wielkanocne Mazurki        (3 / 8)



Mazurek czekoladowy z kandyzowaną pigwą

Mazurek retro na spodzie z chleba razowego, czekoladowy z kandyzowaną pigwą. Mazurek czekoladowy.

Składniki

Na spód

  • 1 kubek czekolady startej
  • 1 kubek cukru
  • 1/3 kubków mielonych migdałów
  • 1 1/2 kubka przesianej mąki z chleba razowego
  • 2 jajka

Na pomadę czekoladowo-pigwową

  • 1 kubek kandyzowanej pigwy /można zastąpić konfirutą pigwową/
  • 3 łyżki nalewki pigwowej
  • 85 g gorzkiej czekolady
  • 125 ml śmietanki kremówki

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×