Gotowanie z Oliwią Bernady – Szefem Kuchni Jung & Lecker

Warsztaty z Oliwią Bernady, Szefem Kuchni Jung&Lecker.

Z Oliwią znamy się już od jakiegoś czasu, miałyśmy możliwość wspólnego gotowania. W kuchni rozumiemy się znakomicie, mogę nawet zaryzykować stwierdzenie, że słowa nam nie są potrzebne. Dlatego tak bardzo zależało mi oraz Joannie z krolestwograow.pl na poznaniu Oliwii z kilkoma blogerami i na wspólnym gotowaniu przepisów Oliwii.

Oliwię, jako Szefa Kuchni można zaklasyfikować jako bezwzględnego tropiciela sezonowych smaków.  Menu restauracji jest zmienianie co tydzień,  całkowicie spójne z tym co aktualnie jest najlepsze i najświeższe. Bardzo podoba mi się ta koncepcja, która wymaga od gotujących większego zaangażowania a dla klientów restauracji jest nie kończącą się wyprawą w poszukiwaniu smaków.

W trakcie warsztatów przygotowaliśmy sześć  przepisów, każdy z nich bazujący na świetnych składnikach, każdy zupełnie inny smakowo. Połączenia nowe, ciekawe jakże do siebie pasujące: smażone na maśle kurki i czereśnie, krem z młodej kapusty z salsą z macerowanych w syropie z agawy z dodatkiem różowego pieprzu truskawek, czy czerwone botwinkowe spaghetti z sosem z serka koziego i świeżej botwinki. Linki do wszystkich sześciu przepisów znajdziecie poniżej, każdy z nich jest naprawdę wart Waszej uwagi. Jeśli chce osobiście spotkać Oliwię, porozmawiać, spróbować tych nietypowych i ciekawych dań powinniście odwiedzić Jung&Lecker. Jeśli mieszkacie zbyt daleko i nie macie takiej możliwości zapraszam do wypróbowania dań poniżej :).

Krem z młodej kapusty z marynowanymi w czerwonym pieprzu i werbenie truskawkami

Avokado nadziewane kurkami, szpinakiem i tymiankiem cytrynowym

Kurki smażone z czereśniami i cząbrem górskim

Spaghetti botwinkowe fresche ze świeżą botwinką w sosie z bryndzy ze świeżymi borówkami

Medaliony cielęce na musie truskawkowym z hyzopem

 

Dziękujemy firmie Gastro Magic Service za wypożyczenie sprzętu na którym gotowaliśmy w trakcie warsztatów.

Wielkie podziękowania dla Moniki Wojtysiak właścicielki Jung&Lecker za pomoc w warsztatach.

 

Julita Strzałkowska

Zdjęcia: Julita Strzałkowska, Grzegorz Targosz/ gotowaniezpasja.pl

_MG_2163 _MG_2154 _MG_2147 _MG_2143 _MG_2123 _MG_2117 _MG_2107 _MG_2104 _MG_2095 _MG_2098 _MG_2083 _MG_2080 _MG_2065 _MG_2068 _MG_2054 _MG_2041 _MG_2036 _MG_2028 _MG_2025 _MG_2003 _MG_1992DSC_4416 DSC_4421 _MG_1987 _MG_1979DSC_4437 _MG_1976 _MG_1969 _MG_1964 _MG_1959 _MG_1954 _MG_1949 _MG_1939DSC_4410 DSC_4406 _MG_1938 _MG_1927 _MG_1926 _MG_1913

 

Julita Strzałkowska

Gotowanie jest dla mnie podążaniem za smakiem, jego odkrywaniem i utrwalaniem. Często gotuję intuicyjnie, zmieniam przepisy, dodaję inne składniki. Uwielbiam gotować dla rodziny i przyjaciół, kiedy widzę ich najedzonych i zadowolonych czuję, że dostaję skrzydeł.

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×