Jak już wcześniej pisałam jesteście naprawdę bardzo kreatywni i po raz kolejny pokazaliście, że nie ma dla Was tematów kulinarnych których się nie podejmiecie.
Polubisz za wartość to hasło marki Fit&Easy. Ich piękne nowe opakowania kryją w sobie świetną zawartość i prawdziwą wartość odżywczą. Są to produkty z którymi można poszaleć i to właśnie pokazaliście w zgłoszonych przepisach. Przyznam, że nie jest łatwo z tylu świetnych przepisów wybrać tylko trzy przepisy.
Na piątkowym spotkaniu i sesji jury, przygotowaliśmy trzy finałowe przepisy. Każdy z tych przepisów w 100% spełnił kryteria i założenia konkursu, czytając skład tych przepisów bardzo chciałyśmy ich spróbować i zobaczyć czy nasze „smakowe spekulacje” potwierdzą się. Każdy z tych przepisów zasługuje na finał, jednak spośród trzech musiałyśmy wybrać ten jeden, najlepszy. Decyzję o przyznaniu kolejnych miejsc w konkursie podjęłyśmy po spróbowaniu wszystkich trzech przepisów. chcecie znać naszą opinię?
Gnocchi z rukolą i ricottą z rozmarynowym masłem – przepis w którym się zakochałyśmy: fajny pomysł na przesmażenie rukoli, kilka składników, prosty i szybki w przygotowaniu, masło rozmarynowe to prawdziwe cudo. Konsystencja lekka, smak w punkt, zjadłyśmy całą porcję i z pewnością druga podobnej wielkości też by się nie zmarnowała. Brawa za ten przepis :).
Drugie miejsce:
SERNICZEK DROŻDŻOWY ZE SZPINAKIEM – bardzo ciekawy przepis, naprawdę zdrowsza wersja sernika z dużą ilością szpinaku. Przepis prawie idealny, bardzo prosty i szybki w przygotowaniu, niewielka ilość składników, świetna konsystencja, to czego nam zabrakło to ciut więcej słodyczy i dodanie np. ekstraktu z wanilii. Zapach szpinaku w serniku dla niektórych może być przeszkodą, niewielka ilość wanilii mogła by spowodować znaczącą zmianę smaku i zapachu.
SAŁATKA Z FIT-KULAMI – super zdrowy przepis, kochamy pomysł z Fit kulkami, świetne wykorzystanie produktów Fit&Easy. Całość dobrze zrównoważona smakowo, jest to rodzaj sałatki, która z pewnością może zastąpić całe danie. To z czym miałyśmy problem to konsystencja kul szpiankowo-rukolowych w porównaniu z tymi z pomidorów, były zbyt luźne, ale nie jest to duży problem, niestety przy wyborze musiałyśmy czepiać się szczegółów ;(.
Przepisy wyróżnione za pomysł, nagrody specjalne:
Jeszcze raz dziękuję Wszystkim, którzy zgłosili swoje przepisy do konkursu, jesteście Wielcy !!!
Julita Strzałkowska
Zdjęcia: Julita Strzałkowska
Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".
Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.